Paremman työpäivän puolesta
jo yli sata vuotta

Björnkläderin kunnianhimoinen tavoite vuodesta 1905 alkaen on ollut valmistaa kestäviä ja mukavia työvaatteita päivittäiseen käyttöön. Sitä aiomme jatkaa. Seuraavassa kehitystarinamme tähän saakka.

1905

Johan Filip Bellander aloitti nykyaikaisten, kauniiden ja kestävien työhousujen valmistuksen. Hänellä ei ollut tehdasta, vaan Gävlen alueen kotiompelijat ompelivat housut. Housuja oli 34 erilaista mallia ja niistä tuli hyvin suosittuja.

1917

Johan Filip Bellander kuolee ja vanhin poika Birger jatkaa menestyvää yritystä.

1920

Uusi tehdas rakennetaan, jotta toiminta olisi yhdessä paikassa. Tunnettu tuotemerkki, jossa on punainen karhu, julkaistaan. Vahva karhu kuvaa vaatteiden kestävyyttä.

1926

Vallitsee työttömyys, mutta Birger Bellander perustaa koulun henkilökunnan kouluttamiseksi laajentuvaan tehtaaseen.

1950

Björnkläder valmistaa nyt housujen lisäksi kokohaalaria, jota melkein jokainen laatutietoinen työntekijä käyttää.

1985

Björnkläder lanseeraa housuihin haarakiilan, joka parantaa laatua ja laatutietoisten käyttäjien käyttämien housujen käyttöikää. Tänä päivänä se tunnetaan standardoituna vahvistussaumana kaikissa Björnkläder-tuotteissa.

1996

Björnkläder lanseeraa ensimmäisenä GoreTex-huomiovaatteet, takit ja jokasäänhousut.

2005

Björnkläder valmistaa housut, joissa on pop-up-tasku puhelimen säilyttämistä varten. Samanaikaisesti lanseerattiin juhlamallisto, josta tuli nopeasti suosittu markkinoilla.

2009

Björnkläder rikkoo sinisten työhousujen valta-aseman ja tuo markkinoille kirsikanväriset housut. Samalla se laajentaa naisten mallistoa.

2014

Puuvillavaatteet ovat aina kysyttyjä tuotteita, ja nyt Björnkläder kehittää vettä hylkivät puuvillahousut.

2018

Björnkläder tuo markkinaoille innovatiivisen palosuojavaatemalliston. Sekä naisille että miehille.

2020

Tekstiilien kehittäminen etenee nopeasti ja uutta toiminnallisuutta ja uusia materiaaleja kysytään. Björnkläder jatkaa mukavien, kestävien ja tyylikkäiden työvaatteiden luomista hyviä työpäiviä varten. Tavoitteemme on tarjota parasta laatua ja toimivuutta työntekijöiden työpäiviin. Aivan kuten olemme tehneet yrityksen perustamisesta lähtien.